رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص تصمیم دولت مبنی بر جدایی ری از تهران گفت : این تصمیم به نفع مردم و مصالح شهر نبوده و پایه گذار مشکلات امنیتی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و ... فراوانی در آینده خواهد شد ؛ این مساله از آن طرح های خلق الساعه ای است که در پشت آن نگاه سیاسی نهفته و منافع مردم در گروی منافع سیاسی جریان ها و گروه های مختلف قرار گرفته است .

به گزارش همشهری آنلاین، مرتضی طلایی با بیان این مطلب افزود: باید تهران را شهری یکپارچه ببینیم. همین شرایط را شهرستان شمیرانات هم دارد اما آیا می‌توانیم مسایل شمال شهر تهران را از مرکز شهر تهران جدا کنیم؟ به هم پیوستگی، پیچیدگی و تنیدگی مسایل سیاسی، اجتماعی فرهنگی مجموعه تهران به گونه ایست که هرگونه برشی در جغرافیای سیاسی تهران، به مصالح این شهر آسیب وارد می‌کند و زمینه بحران‌های گوناگون بعدی را برای تهران فراهم می‌کند.

وی با طرح این پرسش که اگر بعد از جدایی ری، شهرداری این شهر اجازه دفن اموات تهران در آرامگاه‌های این شهر را نداد و یا حتی جلوی انتقال زباله تهران به ری را گرفت باید چه کرد اظهار داشت: در صورت بروز این مساله، مسولان استان ه‌مان‌ها که امروز می‌نشینند و این موضوعات را طرح می‌کنند، وزارت کشور، دولت و.. می‌خواهند چه فکری برای حل این مسایل کنند؟ می‌خواهند لشکر کشی کنند و کسانی را که جلوی این قضیه هستند را از سر راه بردارند تا بروند واموات را دفن کنند یا زباله‌هایشان را بریزند؟!

این عضو شورای اسلامی شهرتهران با اظهار تاسف از اینکه در شرایطی که کشور دچار این حجم مشکلات گوناگون اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است، طرح این موضوعات چه دلیلی دارد گفت: ما همین چیزی را که الان وجود دارد جمع کنیم، درست مدیریت کنیم، خوب سرویس دهیم، خوب خدمات دهیم، فعلا توسعه پیشکشمان.

طلایی با بیان اینکه برای مردم ری هم این جدایی همانند این است که آن‌ها را از زیر باران به زیر ناودان ببرند افزود: آن‌ها که این حرف‌ها را می‌زنند بیایند پاسخ دهند چه کاری برای مردم ری در طول این چند سال انجام داده‌اند که حالا می‌خواهند آن را ادامه دهند؟ آیا با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین می‌شود؟ با استقلال ری مشکل مردم شهرستان ری حل می‌شود؟!

وی در ادامه با تاکید بر یکپارچه سازی مدیریت در تهران گفت: شهرستان ری، مستقل است و مدیریت شهری‌اش در تهران مثل شمال تهران یک مدیریت یکپارچه است. حالا می‌خواهیم شهرداری را برداریم و مدیریت چندپارچه درست کنیم. آیا واقعا این مصلحت تهران است؟! دلسوزی برای مردم تهران است؟!

طلایی مطرح کردن مساله رفتن درآمدهای ری به تهران را نیز سخنی فریبنده و گول زننده دانست و در ادامه گفت: دراین خصوص عدد و رقم ارائه دهند. در طول شورای سوم که ما خبر داریم، حجم بودجه‌ای را که شهرداری تهران به ری اختصاص داده با میزان درآمد شهر ری مقایسه کنید. عددش، عدد بسیار بسیار فاصله داری است و هزینه‌های ری بسیار بیشتر از درآمد آن است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه از نگاه ما این میزان هزینه حق مردم ری بوده است تصریح کرد: قرار بر این نبوده و نیست که مردم جنوب شهر فقط هزینه نگهداری زباله‌ها، اموات، معلولان و آسیب دیدگان اجتماعی شهر تهران را بدهند.

وی اظهار داشت: تهران بار مشکلات اجتماعی خود را به جنوب تهران و ری وارد می‌کند به همین دلیل بر این باور بوده و هستیم که جهت گیری‌های شهرداری تهران باید به سمت کاهش فاصله‌های جنوب و شمال شهر باشد و به شکر خدا دراین چند سال این اتفاق رخ داده و امروز در مجموعه جنوب شهر و ری اتفاقاتی که صورت گرفته و اقداماتی که انجام شده همه و همه موید این است که شهرداری تهران سرمایه گذاری خوبی را در ری برای کم کردن این فاصله‌ها انجام داده است.

طلایی با اشاره به اینکه درآمدهای ری نسبت به هزینه‌هایی که شهرداری تهران در آنجا انجام می‌دهد یک به ۱۰ است گفت: بازسازی ابنیه تاریخی همچون برج طغرل و آرامگاه ابن بابویه را شهرداری انجام می‌دهد. ما به سهم خودمان در مدیریت شهری و شورا، ری را توسعه داده‌ایم و فاصله‌اش را با شمال تهران کم کرده‌ایم. اگر همکاری مدیریت شهری نبود آیا اطراف حرم حضرت عبدالعظیم (ع) توسعه پیدا می‌کرد؟!

طلایی در ادامه گفت: اظهار می‌کنند با جداسازی ری از تهران، شهرستان ری توسعه می‌یابد. خوب همین الان توسعه را انجام دهید. چه کسی جلوی توسعه ری را گرفته است؟ شما بگویید برای اشتغال، مسکن، تسهیلات و خدمات و.. چه کرده‌اید؟ چقدر دولت و مسولان ذیربط دولتی برای توسعه حرم و ارائه خدمات به زائران بودجه گذاشته‌اند؟

عضو شورای شهر با بیان اینکه به جای طرح این موضوعات مطالعات و پژوهش‌هایی را که در مورد جداسازی انجام شده ارائه دهند اظهار کرد: چند سوال مطرح می‌کنم که خواهشم این است که حتما جواب دهند. نظرات مردم شهرستان ری به طور مشخص چیست؟ نظرات نخبگان، صاحب نظران و گروه‌های مرجع در ری نسبت به این موضوع چیست؟ بعد از تفکیک ری از تهران موضوع انتقال و دفن زباله تهران در ری چه می‌شود؟ موضوع دفن اموات تهران با ری چه می‌شود؟ موضوع استقرار مراکز گوناگون نگهداری سالمندان و معتادان و آسیب‌های اجتماعی در شهرستان ری با تهران چه می‌شود؟
این‌ها موضوعاتی است که همین الان برای آدمی که هیچ اطلاعاتی هم نداشته باشد بلافاصله پیش می‌آید چه رسد به اینکه مطالعه شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه از این تصمیمات خلق الساعه در کشور ما زیاد گرفته شده که هزینه‌اش را مردم پرداخت می‌کنند به مساله خشک شدن رودخانه زاینده رود اشاره کرد و افزود: امروز زنده رود اصفهان که در طول تاریخ همیشه آب در آنجاری بوده است به خاطر یک تصمیم غلط مدیریتی و تفکیک مدیریت یکپارچه آب در استان کهگیلویه و بویر احمد، خشک شده و ۳۰۰ هزار شهروند شرق اصفهان در فقر و فلاکت به سر می‌برند و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روانی به وجود آمده است.

عضو شورای شهرافزود: در چنین تصمیم گیری‌هایی نمی‌توان مسایل ملی را نادیده گرفت.

کد خبر 178510
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز